dijous, 13 de desembre del 2012

Què fem amb l'àguila reial?

Parlant de exòtiques i aus escapades, fa ja bastants anys que tenim a Mallorca un àguila reial adulta que va escapar d'un cetrer. Durant els primers anys eren ben visibles a les seves cames dues pihueles, motiu per el qual algú la va batiar com "Bicinta", nom amb el que es coneguda de forma popular, tot i que des de fa uns anys ja no porta cap pihuela penjant.

Vista frontal de na "Bicinta" sobre s'Albufera (Foto Xavi Aramburu)

Varies persones ens han demanat perquè l'Àguila reial no està a la llista d'espècies exòtiques i/o escapades i si compte com a espècie a sumar a la llista; la resposta és que l'Àguila reial no és a la llista d'exòtiques sinó a la de rareses perquè aquest és el seu status ornitològic i aquest s'ha mantigut.

Es evident que qualsevol àguila reial vista que no sigui Bicinta compte, i el que s'ha de fer és  remetre l'informe de l'observació al comitè de rareses del GOB i per tant comptaria com una espècie més. Com deim la que no compte es l'àguila reial escapada i que viu a Mallorca, ja que és procedent d'una fuita. Així idò, l'àguila reial només es pot considerar com a raresa quan es tingui la completa seguretat de que no es tracta de na Bicinta, be pel seu plomatge, per ser jove, per mostrar simptomes de migració activa, per ser més d'una, etc., possibilitats totes elles molt molt difícils, per no dir gairebé impossible.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada