dimecres, 2 de gener del 2013

Ahir primer dia del Big Year 2013


Ahir va ser el primer dia del 2013, el primer dia d'aquest any que sera més "pajarero" que mai, perquè recollides les impressions d'alguns dels participants, sembla que l'idea ha estat molt encertada, perquè a molts dels participants ens ha fet retornar molta de la il·lusió d'aquells primers anys, d'aquells primers bimbos, d'aquells primers prismàtics Zenith, de la primera "virotada" o qualsevol dels nostres records de les primeres sortides de camp.

Dels comentaris recollits ahir i avui entre la gent, a Facebook, Whatsapp, Forumaus o personalment, tothom coincideix en el recobrament d’aquesta il·lusió per sortir al camp, per intentar veure espècies a les que darrerament li fem molt poc cas, per botar en veure dues cegues com si fossin dues arpelles russes, en definitiva per recuperar l’alegria de fer el que més ens agrada que és sortir al camp a veure ocells.
Un pinsà mè (Fringilla montifringilla), vist des de fa dies a Costitx

El dia, sembla que no va estar gens malament, per ser primer d’any i després de la festa del Cap d'Any. Els participants (fins ara hi ha 38 inscrits) ja es varen anar als llocs més bons per veure aus, s’Albufera, Maria, Artà, es Carnatge, bassa de can Guidet, pla de Sant Jordi, Parc Bit, Costitx i tot i que  ningú va veure grans rareses, com a la pel·lícula varen anar sonant els “clink” cada vegada que una nova espècie era vista pels diferents observadors.

Algunes de les observacions més destacades de la jornada (de les que coneixem, que potser hi ha d’altres que no es coneixen encara) són:
-         Pinsà Mé (Fringilla montifringilla) a Costitx i Parc Bit
-         Mascarell (Morus bassanus) as Carnatge (Palma)
-         Cega (Scolopax rusticola) a Costitx
-         Grulles (Grus grus) a Maria
-         Aligot (Buteo buteo) as Capdellà
-         Reietó d’hivern (Regulus regulus) a can Pastilla (Palma)
-         Gavina fosca (Larus fuscus) as Carnatge

Els reietons d'hivern (regulus regulus) han arribat en abundància i són molt confiats

Per ser el primer dia, dues curiositats: Havia un primer premi honorífic per veure qui veia el primer ocell de l’any i quin seria aquest. El guanyador (per ara) és Steve Nicoll que va veure un mussol reial (Asio otus) a les 00:32 del dia 1.

I per finalitzar, segons les nostres dades, el “lider” després de la primera jornada és precisament el més jove de tots els participants: Biel Bernat, amb un total de 70 espècies, tot i que la resta de participants manifesten que això no és com comença si no com acava, i que per guanyar hi ha prou han veure una espècie diferent cada dia...


Un grup de fuells (pluvialis apricaria) volant 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada