divendres, 25 de gener del 2013

Ànnera Negra

Ja tenim la segona gran raresa de l'any, quan només duim 25 dies de 2013, en aquest cas es tracta d'una femella d'ànnera negra (melanitta nigra), altrament coneguda com Melanie, que ja porta gairebé 10 dies pel port de Porto Colom, tot i que no sabem que haurà fet amb aquests dies de temporal de ponent si ha marxat o si encara segueix a Porto Colom.

Es tracta d'una ànnera marina, que cria al nord d'Europa i dificilíssima de veure al Mediterrani, ja que no acostuma entrar i creuar Gibraltar, malgrat a l'Atlàntic si és molt comuna, quan baixa des del  nord a l'hivern; en qualsevol cas, com diu Steve Nicholl, un dels bigyearders, Melanie o s'ha perdut o si es tracta d'una "exploradora intrèpida obrint nous camins d'hivernada per a la seva espècie", sigui com sigui el cas es que s'ha deixat veure, fotografiar i filmar (això si, de lluny, que na Melanie sembla tímida) i veure per bastants dels ornitòlegs que estan fent el Gran Any.

El vídeo (cutrivídeo o digivídeo) és d'en Toni Muñoz.

Així idò abans d'acabar gener ja portem dues bones rareses, un hortolà groc i una ànnera negra. Per cert a na Melanie la va descobrir en Jaume Adrover.

L'ànnera negreta enmig de Porto Colom (foto: Josep Manchado)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada